Friday, 23 September 2016

Resign akhirnya...

Berat untuk melepaskan namun itulah hakikatnya.
Aku dengan sukarela telah menghantar surat peletakan jawatan.
Aku yang tidak pernah terlintas mahupun seketika untuk berhenti sebelum waktu (sedangkan ketika lain rakan2 sudah pun tepu & jemu- mereka kerap akan resign pada umur sekian2) - aku tetap mahu kerja hingga umur 50 sekurang2nya - aku tahu kerana minat & tanggung jawab.
Namun itulah, hati ini sudah nekad & mendapat restu suami (biarpun mulanya berat juga untuk dia membenarkan)

Siapa yang tidak sedih, selepas 15 tahun berbakti, akan meninggalkan legasi kewartawanan. Rasa kekeluargaan itu masih kental & hebat. Di saat bersalam, sudah ku katakan, "aku takmo nangis, salam & mohon maaf, wish luck - cukup" - tapi itulah, sekadar kata2, bila bertemu, hati jadi sayu, mata mula memerah tanpa sedar mengalirkan air hangat - hidung pula naik turun menahan. Aduh!


team photographer yang sangat supporting. Bekerja dengan dorang ni gila2, ada ketika jalan cari rumah orang boleh sesat (time tu takda waze & smart phone cam sekarang ya)- ada ketika balik dengan tangan kosong sebab tetiba klien boleh kansel-walhal kami dah sampai tempat shooting, ada keja sampai malam tapi tak mengeluh pun sebab paham keja camna.

team Mingguan Wanita yang sangat hebat - sebab deadline tetiap minggu. Selepas ni akan merindui deadline yang sangat hectic.
team Nur & kak rin (editor hijabista) yang selalu supportive. will miss them
Jadi biarlah gambar bercerita ya.

Baru hari ni saya nampak awak lawa" - gurauan dari Penasihat Eksekutif Editorial Datuk Abd Jalil Ali (orang kuat Sinar Harian) - antara individu yang menemuduga saya 15 tahun yang lalu. Sempat menitipkan nasihat yang berbekas di hati. Beliau orang yang menemuduga saya bersama abang Richie Rachman ketika Karangkraf masih menyewa rumah kedai. Beliau selalu menasihatkan tentang asam garam kewartawan.Oh! Sedih la plak. Tq bos😊

 

Selalunya bila ada pelawat datang opis, dorang akan snap pic kat sini sebagai tanda kenang-kenangan. Masa tu rasa biasa2 saja. Tapi bila dah sendiri yang akan meninggalkan, baru terasa mahu abadikannya disini.

Rindu - akan merinduinya😂😅

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.comon 12 November 2013