Wednesday, 5 February 2014

1st entry di tahun 2014


http://inaturally.files.wordpress.com/2013/04/tired.gif

Baiklah...
Akur bahawa aku tidak punya ruang waktu untuk menulis disini.
Walhal idea selalu saja menjengah
namun masa itu terlalu cemburu dengan rutin seorang insan seperti aku.

Maaf ye,
Pada viewer yang sering kali datang tapi tiada entry.
Huks...
Sedih sebab tak dapat hidangkan story
SUNGGUH NI.

Sebab aku perasan ramai juga viewer yang sama.
Paling kerap dari Mountain View California
Kl, Shah Alam, Putrajaya, Johor tu biasalah selalu
Pastu yang baru ni dari Derby, Indonesia, Glasgow.
TERHARU
Terima kasih :)

http://gethiredfast.com/wp-content/uploads/2012/05/bigstock-Work-full-time-ad-made-by-post-27130769.jpg
besor tu tulisannya


Blogging adalah part time
Reporting adalah full time
Housewives pula sepenuh jiwa
Jadi, ada masa aku jadi malas nak memerah idea setelah penat berhempas pulas di tempat kerja
Habis2 baca2 jer dan simpan angan2.

Sejak bibik dah takda memang hidup kelam kelibut
Dulu, anak sekolah sorang je
Sekarang 2 sekolah rendah, sorang tadika
Sebelum subuh sudah bangun
Pastikan mereka lengkap berseragam
Kakaknya tunggu bas ambil ke sekolah kebangsaan jam 6.45 petang
Abangnya hantar ke rumah pengasuh, jam 7 (bas datang dalam jam 7.10pagi)
Adiknya pula hantar ke nursery (bas datang jam 7.20 pagi)
Kakak & abang transit di rumah pengasuh sebelum ke sekolah petang pula
Adiknya sehari suntuk berada di tadika sebelum aku ambil jam 6.45petang
Itu pun kadang2 lewat kalau jalan 'jem'
Terima kasih pada encik suami yang jadi 'driver'
Dahla dia pun keja kat KL
Berkejar


Balik masak simple, kadang2 beli jer
Bab kain yang tak tahan tue...
Hari2 basuh baju, sidai, esok angkat lagi
Pastu rutin yang sama juga
TAPI
Lipat baju jer slowwwwwwnya...
Ambil masa beberapa hari nak lipat
Paling leceh, hari2 kena pakai clorox / varnish untuk seragam putih
sebabnya baju anak terunaku yang sorang itu, kotornya ya Rabbi.
Bekas pen boleh ada? Kan pakai pensel kat sekolah.
Kat lutut seluar sekolah agama, hayooo..macam main ragbi
belum masuk lengan baju..hmmm
Nak sental yang tu dulu
Esy...semalam sental macam dah nampak jaring2
Maknanya tak lama lagi Wallahu alam bisawab

http://3.bp.blogspot.com/-o2wnTZUF_vU/T3sEzmSTVrI/AAAAAAAABZc/5IBStz1Z_V4/s1600/sweatshirts.jpg
mood berangan kalau boleh lipat hari2


Tu belum masuk citer hantar iqra lagi
Aku call ustazah minta postpone bulan 2 sebab tak sempat kejar.
Hehe..

So, itu lah entry pertama aku.
Boring eh?
Aku cuma nak citer kesibukanku jer...
penat weh..
Nanti aku citer benda yang berlaku kat opis lak ye..

Yang lain ada...
Jap aku list
1) Tutorial laksa Johor - Klik sini (ok, takyah klik sebab belum ada lagi, coming soon)
2) Shooting cover Dato CT Nurhaliza - Klik sini (ok, harap sabar ye)
3) Shooting cover Heliza & Finaz Yunus - Klik sini
4) Cuti kat Penang lagi -
5) Event2
6) Karnival
7)Abah sakit
8)Hati terasa macam2 nak buat...
9) ...nanti ingat, tambah sini

jeng2...cer tengok sapa kat belakang ai? hihi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.comon 12 November 2013