Sunday, 31 July 2016

April 2016

Ini adalah hasil2 karya aku sepanjang bulan. Apa yang korang nampak adalah gambar yang dah siap. Story disebalik tabir tu ada macam2.. Haha, janji pembaca puas hati kan, tapi macam yang aku mention isu lepas, bulan ni memang penat luar biasa sebab sorang staf bersalin, jadi kerja2 diagihkan. Gitu. Tapi memang ajaibnya, kerja siap aja, cemerlang lak tuh. Haha.


cover ni kak faridah buat, tapi yang deal dengan eja ialah aku, sebab aku cuba dapatkan dia dari tahun 2015 lagi, tapi sibuk nooo..uols, yang bestnya eja - karektor lemah lembut dia sama ja macam kat luar. Alahai, sopan santun sungguh. Dia bahasakan dirinya kak eja.

gitue

Fdaus Ahmad - masa photoshoot ni, kecoh pasal Amran Fans hilite pasal selfie sambil menyusu. Orang ni dikatakan Amran Fans yang lama sebelum diambil alih admin baru. Seronok borak dengannya sebab banyak ilmu.

kalau format dulu, lagi banyak teks dari gambar, tapi sekarang takleh camtu. Kena bagi gap n gambar2 cantik, nanti orang malas baca. Ops!

ok, yang sebelah tu aku buat tinjauan kat Risda. Tajuk tu kena cari yang kontroversi - yang buat orang nak baca, Penat juga nak memikirakannya.  

Biasanya perempuan banyak ja idea nak lontar, cuma lelaki susah sikit. Malu ke takda idea ke. camtula 

RISDA - ok, dibawa berjalan ke sekeliling opis. Nak komen apa ya, ok ja semua. Dorang dah berpakat pakai baju sama untuk shooting

nampak tak mak terselit kat situ. Rasa terlebih bedak lak kat situ. haha

patutnya double spread, tapi kena buat single sebab setting lari. Tajuk ni aku yang bagi. Maklumlah, 2016 ni ramai yang diberhentikan kerja. Sob2

sambungan. Kolumnis ni galakkan melabur hartanah dan bukan MLM ya

Owner produk ni sponsor Pencarian Ikon Nur bernilai 10K kot, so kami bagi 2 page writeup. Ceritanya owner ni adalah Finalis Pencarian Covergirl 2011/12, dah sukses sebagai owner produk. Cantik & sukses.

antara produk yang dijual

tak taulah, nape jadi camni lepas edit. Redha ja la. Malas nak edit lagi. Masa ni memang panas lit lit. TErbakar muka iols dan model. Haha. Tema dia tie-dye @ melayunya ikat celup

angle dari bawah. Menarik

Owner baju ni adalah sponsor Pencarian Ikon Nur juga. Zetty JAsmy ni kawan kitaorang. Wartawan masa sama2 kat majalah Pesona Pengantin. Dalam tahun 2010 gitue, dia resign dan buka butik pengantin dengan modal 40K (masa tu kira dah banyak tau-sebab rata2 yang nak buka butik sekarang dalam 80K-based on aku interview) - Actually, masa aku kat Pengantin pun, aku bercita2 nak jadi wedding planner, tapi tu lah, sekadar angan2. At least kawan kami sorang menjadi juga. Alhamdulillah

Baju dia ala2, kardigan, blaus, dres gitu. Dapat lak model darah kacukan. Macam wanita Turki gitu. Kaler2 kusam ni memang lawa lah.

macam biasa, gambo reference seksi, tapi kreativiti pelukis tudungkan dan sopankan artwork. gitue

takda lak artwork yang asal, tapi memang seksi lah. Ni dah lawakan dah 

Yasmin Siddik - ilmu yang diberi memang syariah compliance, aku rasa dia patut ada program kat TV, sebab apa yang dia sampaikan tu betul. Cuma tu lah, rancangan TV kita ni banyak sangat lagha. Yang lagha tu lah ada iklan. Yang bagus takda iklan, tu yang takda show.

Tahun ni ramai yang beraya dengan dokoh patchwork kan. Walhal, aku shooting ni bulan 2 - terbit April isue. Macam tu lah trend




































No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.comon 12 November 2013