Thursday, 26 December 2013

Kos sara hidup makin mencengkam

Satu demi satu yang diumumkan Menteri sangat mencengkam dada. Semua benda tu terasa hingga ke tulang hitam, terutamanya oleh rakyat marhein macam aku. Bermula dengan naik minyak.
https://pbs.twimg.com/media/BaebQDVCYAAg6FQ.jpg
macam2 kan...tak nak rakyat mengata camna, kita disuruh jimat cermat, subsidi habis kena potong tapi menteri sendiri?
http://3.bp.blogspot.com/-isR0E2DInMM/UkwKTua4o_I/AAAAAAAAnlk/QT3FWE1ZB7k/s1600/laporan+ketua+audit+negara+2012.jpg
keluar list dari audit, tapi masa wacana sinar harian hari tu kata takleh watpe sebab kecuaian. OK, noted
i
https://pbs.twimg.com/media/BcUtH98CYAA-tYt.jpg
laki aku hari2 kena guna federal n nkve nak gi opis dia kat mont kiara, tu pun dah berbelas ringgit sehari. abis tu kalau dah naik ni, kira berpuluh ringgit dan tambahan beberapa ratus lah sebulan ye? hhmmm. sapa nak jawab nie...
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s526x395/1175728_348085341992231_873816930_n.jpg
ni yang dikeluarkan oleh dr.maza dalam fanpage dia. Sangat berani mengkritik perkara yang tidak betul dalam kerajaan. Benda ni lah yang kita nak dari pemimpin2,
alasan terendah tu rasanya dari zaman aku sekolah menengah lagi dah pakai alasan yang sama. Dulu bolehla nak kelentong sebab takde internet. Dulu, aku pun melopong sebab percaya dengan berita TV3, tapi sekarang...erkkk..at least reka alasan yang lebih bernilai, boleh tak?

tarikh printscreen 12/9. pandai2 je mereka tolong kirakan eh. Pastu dengan harapan ia tak menjejaskan langsung hutang rumah. ERK
ni satu lagi naya. jadi bapak menteri, kami ni golongan miskin eh? maklumlah kereta waja jer, baru habis hutang pun.
3/10 pendedahan ketua audit negara yang grrr....jam sampai 1k satu? omai!


http://2.bp.blogspot.com/-dLYBQhthQiE/Up9TTt42CoI/AAAAAAAACYQ/fWXcnKrZJ1Q/s400/1479078_695000930510895_2087482059_n.jpg




dah penat membebel, dan copy paste dari whatsapp gambarnya, cukuplah disini aku meroyan dulu.. Rasanya ramai sangat yang terasa dengan kos sara hidup sekarang.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.comon 12 November 2013