Friday, 26 February 2016

Diary Pesakit 13 - Last day Kuarantin

Sebelum subuh, kami dah gerak ke PPUM. Solat subuh di sana sebab tak mahu jem. Nama pun federal Highway dik non, kiranya time tu peak hour, semua orang nak g keja. Kami lak dari Klang, kena tempuh Kemuning, Subang, Petaling, Sunway, Kerinci barulah sampai PPUM.



Bekfes dulu sebab time appoiment jam 9am, so lepas mkn apa yg patut, terus g Perubatan Nuklear. Orang yang sama sebab carry on yang rabu tu. Kali ni dapat no.4, lepas baca Midi semua, nama dipanggil untuk CT Scan. Tukar baju, standby.


bilik ctScan. kt atas tu hijau, means ada orang discan


Tapi kali ni macam lain skit CT Scan - bunyi dh makin kurang bising, macam tak masuk dalam terowong tu pun ada. Lama menunggu skit, sampai aku tertidur lah kat situ. Haha. Tapi agak lama lah gak. Hampir 50minit kot. Camnalah yang budak kena sakit kanser tu. Aku pun takleh imagine camna dorang mengharungi benda tu semua. Mcm kita dewasa ni ok lagilah kan. boleh sabar semua.

tapi mcm kt PPUM, ada benda 4 segi besar kt kepala


Dah habis scan, semua buat appoiment dengan onkologi pastu bayar. Oh! payment untuk cek darah saja RM204. Gulp! Mahal weh!, pastu CT Scan RM150. Total dalam 354. Lum campur parking, minyak semua kan. Boleh clain separuh je kot. Takpala, ada gak bantuan. Itu ok skit dari swasta yang gulp! beriban dik non. Nangis.

zon bahaya. Hospital sendiri buat macam ni nak remind. So aku dengan ada anak kecik memang kena kemas, cuci, basuh berasingan. esok 

Dah balik, kuarantin lagi, standby nak kuar pagi esok jumpa dorang semua, nak cuci lantai bilik, basuh baju, rendam pinggan semua (cik suami kata buang je. takut gak radiasi kan). Huhu. Esok dia lak outstation. Sabar je lah.

Esok merdeka.!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.comon 12 November 2013