Monday, 1 February 2016

Kau manusia - Kau takkan dapat semua!

Aku pun dah lupa mana quote ni aku dapat. Adalah dalam facebook tapi lupa sapa penulisnya. Ceritanya lebih kurang camni -

"Masa kita budak2, kita nak macam2, coklat, buku, hadiah - kita ada tenaga (adrenalin yang menderu) & masa (yalah sekolah pagi ja, takda Kafa - petang apa lagi melompatlah) - tapi kita takda duit, still kena mintak dengan mak. Sengal, Memang mintak dapat ja, tapi takkan nak mintak selalu. Ya dak"

Masa kita muda - bekerja - kita ada duit (sebab kerja-gaji masuk), kita ada tenaga (pegi sana sini, jalan kaki, redah hujan masa shooting semua ok, cun, demam tak sangat) tapi masa tu kuranglah kan. Huhu, nak tengok tv sekarang pun tak dapat sebab balik keja ja, terus sental baju sekolah, masak, iron baju, basuh pinggan, tengok homework budak2-zasss tido.

"Masa dah tua - kategori dah pencen (itupun if ada nyawa lagi) - duit ada, masa pun ada tapi tenaga dah takda. Huwaaa..."

So kesimpulannya - gunakan masa yang ada sebaik mungkin untuk benda2 baik. Itu lah kan..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.comon 12 November 2013