Tuesday, 2 February 2016

Februari - bulan yang paling bz

Februari
Walaupun tahun ni tahun lompat, yakni 29 hari
Tetap rasa singkat
Sebab tu bila team kami start shooting awal – fotographer, mekap artis, model hairan – “EH! Bukan ko baru habis deadline ke?”
“Haah ya, tapi bulan ni kan singkat.”

Disebabkan beberapa faktor
1  1) Feb – bulan yang paling singkat di dunia, sedangkan keja tetap sama.
2  2) Dengan fotographer yang semakin menyusut – so kena berebut tarikh-kan?
3  3) Fiza cuti bersalin – so keja 5 org bagi 4 org termasuk editor.
4  4) Cuti Raya Cina 8&9hb. Nama ja 2 hari tapi for sure ramai yang cuti – dahla keja kami kena berurusan dengan ramai orang, gomen lah, so makan masa sikit nak dapat persetujuan bla2.
5  5)Aku perlu jalani Radioaktif/ Radioiodin – 3 hari kuarantin – tapi kena sambung cuti lagi bagi badan betul2 kuat. So kat situ nampak tak kena struggle bahan.
6  6)Karnival pada tarikh aku jalani terapi. Walaupun aku tak dapat membantu team hijabi (sian dorang, dah la 2 org beranak – fiza & bela (hijabista)- nak jual sampai 6000 copies. #matilanak
7   7)Ada event final Pencarian Ikon Nur pada 5Mac – lebih kurang camnilah. Minggu ni Karnival –jumaat,sabtu&ahad. Minggu depannya – sabtu depan, event final. So reheasal kena jumaat 4hb, abis tu nak bungkus barang2 hadiah semua?
    8) Nak cari hadiah untuk karnival lagi, untuk event lagi – OMG

Rindu nak menulis ayat2 novel. Itulah kan – masa aku berkobar2 masa lak takda. 

Jadi tepatlah ‘Kau manusia-kau takkan dapat semua’

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.comon 12 November 2013