Sunday, 3 November 2013

Do Not Harm & Red Widow yang hot tapi tak disambung dah

Aku dah lama tak tengok tv, maklumlah sejak jadi bibik ni, memang tak sempat nak berlibur depan tv gitu. Tapi ada sekali masa lipat kain, aku tertengok series Do Not Harm & Red Widow. Wow! citernya memang lain dari yang lain, tak clitche, bukan cinta semata2, terus melekat depan tv lak. Nama pun tertengok, maksudnya lum tengok habis semua episod, tapi difahamkan dua2 series yang aku minat ni dah pun dibatalkan penyiarannya. Huhu, baru je berhasrat nak follow kan...

Do Not Harm 

- citer ni diterbitkan NBC, sampai 13 episod je, terus NBC umumkan sampai tu je hayatnya, sebab low rating, katanya. Gitulah kan, citer ni unik sebab dia pasal split personality. senang citer badan yang sama tapi siang watak orang lain, malam lak watak orang lain.
                                                    
- Siang, jadi Dr.Jason yang sangatlah baik (oloh...sweet sangat Jason kan), jadi ikon kat hospital tu, semua orang suka dia. Tapi tepat 8.25 malam, Jason terus tukar karektor jadi budak nakal dengan nama Ian Prince. Ian ni kiranya jahat sampai sanggup membunuh lah, gila pompuan dan macam2 lagi.
- citer ni menarik sebab hanya beberapa orang je tau napa doktor muda ni berkelakuan pelik bila dah malam. Jadi mereka yang pelik tu akan memaafkan Jason bila siangnya. (yang sebenarnya malam tu bukan watak Jason tapi Ian.


muka arrogant Ian Prince

- Bayangkan jam 8.25 pagi jer, bila sedar2, Jason pelik tengok tiga pompuan tido sekatil dengan dia. Punyalah dasat si Ian ni. Ada sekali tu, Ian saja nak nayakan Jason, siap curi kereta ferarri yang berisi dadah kat dalam tu. Menggelabah Jason bila kena gitu dan terpaksa selesaikan masalah tu.
                                                           
doktor jason yang baik

- dah ding dong macam2, last2 Jason amik keputusan untuk matikan watak Ian (ni episod 12) untuk buat pembedahan, masukkan cip titanium (kalau tak silap). Pastu episod 13, barulah reveal semua, masa kecik dalam umur lebih kurang 10 tahun.
- Rupa2nya Ian dan Jason adalah kembar tapi memang berbeza watak. sorang baik dan sorang lagi jahat ya Rabbi.
- tapi masa Jason kat tasik, dia terjatuh dan Ian tak tolong, so matilah Jason. Maknanya selama ni yang hidup tu adalah Ian yang jahat. Jason yang baik tu hanyalah khayalan dalam diri Ian, sebab mereka kembar. Pergh!..
- pastu dah takde sambungan lak. Sayangnya kan..sebab citer ni memang penuh saspen dan debaran sangat.


Red Widow

- citer ni pun best. Kira memang minatlah dua2 series ni. Ni terbitan ABC. Tapi sampai 8 episod jer, pastu dibatalkan juga dengan alasan low rating. Aku ada terbaca satu komen peminat ni kata Abc takleh wat camtu, sebabnya dengan promosi takde, takleh nak kata citer ni tak laku macam tu je.
                                              
hot couple, sayangnya lum apa2 lakinya kena tembak. 

- tapi citer ni memang best, episod pilot pun dah mengigit. Citer seorang isteri (marta) yang curigai suaminya buat kerja haram, (dadah, mafia). Pastu dia mintak laki dia berenti. tapi laki dia susah nak berenti sebab benda2 camni membabitkan banyak benda.
                                         

- dorang ada 3 anak dan yang bongsu sampai bawak pistol ayahnya ke sekolah. Rentetan tu, anak bongsunya (Boris) kena buang sekolah dan Marta mintak lakinya stop buat kerja2 yang mendatangkan kesusahan pada mereka.
- So, laki dia nak berenti, alih2 kena tembak lak dah. Depan mata Boris lah. Menjerit lah si marta ni dah kehilangan tempat bergantung. (Ayah Marta pun sebenarnya mafia tapi tetap kena tunduk pada Schiller yang lagi dasat.)
                                                            
- Disebabkan lakinya penah terlibat dalam kerja haram, Marta terpaksa menyambung tugasan tersebut dengan Schiller ni. So, dia pun jadi jahat gak semata2 untuk selamatkan family dia.
- Aku tak tau apa jadi sebab lum tengok habis lagi. Huhu, kalau sempat baru tengok sey...bila nak abis ni
- Sayangnya 8 episod dah terus stop

dyan eaza - naper citer yang aku suka semua kena cancelled? citer tu tak best? banyak drama? takde seksi? sabar jelah.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.comon 12 November 2013