Tuesday, 23 May 2017

Blogger : Personal VS Commercial

So, yang mana 1?
Dulu - memang khas untuk personal semata2. Kat situlah nak bagi pendapat peribadi pasal politik lah, pasal ekonomi semasa lah, pasal macam2, lagi pula takda orang nak baca sangat pun ( i think). Tak kejar rating view semua bagai. Lantaklah!

Sekarang - Macam nak menjadi blogger sepenuh masa. Tapi kena korbankan pendapat peribadi. Perlu menyumbang kepada tip apa yang orang nak. Lebih komersial bermakna, perlu terbuka kalau ada orang mengkritik, sebab ko jadi lebih popular kah? Macam nak mengejar rating gitu.

Jadi, bagaimana?

Entahlah.

Aku lak, bukan jenis orang yang nak kempen blog ni kat tempat orang lain, nak beri komen ke bla2, haisy - tapi kata nak cari income thru blog. So kenalah komersial. Eh!

Pening.

2012 - Aussie

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.comon 12 November 2013