Saturday, 6 May 2017

Salahuddin Bakery, Jalan Dhoby, JB

Dah jadi trend, benda yang viral (bahasa rasmi - tular) akan jadi sensasi, so ramai yang nak ke sana sebab nak try kan? So, kali ni aku nak kongsi fasal kedai roti yang dah lama bertapak kat JB ni iaitu Salahuddin Bakery, katanya dah wujud sejak 1937, maknanya dah ada sebelum Jepun menyerang Tanah Melayu lagi. Antik sangat. Jom Check it gambar k.

Nama kedai pun antik fontnya, teringat citer2 P Ramlee uols, kedainya depan jalan besar yang sangat susah parking, weols terpaksa berpusing 2x pastu parking kat belakang dan menapak ke sini, semata2 nak merasa, kedai simple ja, memang style kedai dulu2, ini yang rare, sampai masuk Majalah 3 dan lain2.

Uncle ni dah generasi ke berapa, takdalah nak interview sebab ramai orang masa tu kan

banyak menu roti yang sedap2,lupa lak nak snap karipap giant yang popular tu. bentuk dia macam curry puff, aku beli karipap kambing, ayam & sardin. 1 RM2

Penuh gambar2 bersejarah kat dinding

Ni antara yang famous, roti bata RM3.50

Paling best & rare sebab bakar pakai dapur arang u.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.comon 12 November 2013