Monday, 19 October 2015

Kalimat BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM ~Part 34

Label ni direka khusus untuk memuatkan emel-emel berantai (baca - yang baik2 saja ya) yang perlu dilupuskan sebab emel dah penuh okey. Emel ni dah lama, sejak tahun 2005 kot. Jadi, bolehla dari takda entry langsung kan?

Tarikh emel ; 17 Jun 2005

Kalimat BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM adalah sangat singkat namun kadangkala sangat sulit untuk di ucapkan. Dalam hadis     Rasullullah     dikatakan:     Barang    siapa    yang membaca BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM sebanyak 21 kali sebelum tidur maka:
1. Dia akan dihindari dari meninggal dalam keadaan terkejut/mendadak.
2. Dia akan dihindari dari meninggal/bahaya tenggelam.
3. Dia akan dihindari dan dilindungi dari bahaya kebakaran.
4. Dia akan dihindari dan dilindungi dari bahaya rompakan.

Alkisah  ada  seorang  Isteri yang selalu membaca
BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM
setiap   kali  melakukan  sesuatu,  dalam  membuka,  menutup  dan mengunci pintu/almari,  menaruh  dan  mengambil  barang/sesuatu, membuka dan  memakai pakaian,  masuk  dan  keluar  rumah,  naik  dan  turun dari  kenderaan, dll. Pokoknya  selalu membaca BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM pada saat akan
 melakukan sebarang aktiviti.

Sehingga  dengan kebiasaannya tersebut sang suami merasa kesal dan akhirnya terlintas  dibenaknya  untuk  menguji  sang  isterinya tersebut. Lalu suatu ketika  sang  suami  memberikan emas kepada  isterinya dan mengatakan "Wahai isteriku,  ini aku amanahkan emas  kepadamu. Simpanlah baik-baik". Lalu sang isteripun  menerimanya   dengan  mengucapkan  BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM dan membuka  almari   dengan  mengucapkan  BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM dan menaruh  emas    tersebut    dengan    mengucapkan   BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM dan menutup/mengunci almari dengan mengucapkan BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM.

Setelah beberapa hari dan kebetulan si isteri tidak ada di rumah, maka
sang suami  mengambil  emas  tersebut dari dalam almari dan  membuangnya ke laut. Lalu  ia  kembali  ke  rumah,  dan  ketika isterinya pulang dia pun meminta kepada  isterinya  untuk  mengambilkan emas yang diamanahkan  beberapa waktu lalu. Lalu sang isteri pun masuk ke kamar dan dengan mengucapkan BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM  dia pun membuka pintu almari tempat ia  menyimpan emas  tersebut.  Lalu mengambil emas yang saat itu dalam  keadaan basah (air laut) lalu menyerahkannya kepada suaminya.

Melihat  emas  tersebut  basah sang isteri pun menjadi bingung dan bertanya kepada  suaminya, lalu sang suami pun bersujud dan  beristighfar dan setelah itu menceritakan kejadian yang sebenarnya bahawa dia (suami) telah membuang emas  tersebut  ke  laut  tanpa  pengetahuan sang isteri dengan tujuan untuk mengetahui manfaat dari BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM.

Dari cerita diatas maka kita dapat melihat kesaktian dari kalimat BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM  selain  dari  itu  masih banyak lagi  manfaatnya, iaitu:
 Kita  disarankan  untuk  membaca BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM ketika kita  akan mengambil  dan  menaruh pakaian di gantungan, baik yang pakaian  baru maupun yang  baru  kita  gunakan.  Tujuannya  adalah  agar  pakaian tersebut tidak digunakan  oleh  makhluk lain (gol. Jin), ini dapat kita lihat apabila kita menaruh  pakaian  maka  ketika  kita   gunakan kadang terasa gatal dan tidak nyaman.  Memang  kita  biasa  mengatakan  bahawa itu adalah pengaruh lembab ataupun  sebagainya  namun  pada  dasarnya pakaian tersebut telah digunakan oleh makhluk lain dengan cara mereka.

Keutamaan  kalimat BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM adalah lebih untuk kaum  wanita (pria  juga)  karena  banyak  juga dari golongan wanita yang  tanpa disedari olehnya  sendiri  (wanita  tersebut)  bahwa  dia  telah  melakukan hubungan fizikal  dengan  golongan jin. Mungkin terdengar  tidak masuk akal namun ini benar  adanya. Oleh kerana itu kepada kaum
wanita mulailah membiasakan diri untuk membacanya. Demikian  sedikit penjelasan dan cerita mengenai keuntungan yang dapat   kita peroleh dari mengucapkan BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM dalam  melakukan aktiviti kita  sehari-hari,  semoga  setelah  membaca  ini   kita  semua  mulai dapat membiasakan   diri   untuk   mengucapkan   BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM dalam  melakukan aktiviti kita sehari-hari, Amin.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.comon 12 November 2013