Friday, 21 July 2017

Pengantin November 2001

Isu pertama :)
Excited giler weh!
Dapat jadi journalist
Haha
Glamor weh!

Model - pernah bekerja dengan agensi model New York, Milan semua. Mula2 konsep Pengantin ialah wajah2 yang bukan artis tapi berjaya dalam kategori nicche sendiri gitue

assigment fesyen pertama - takdalah pi sorang, di pantau oleh senior journalis. Model? Nadia host TV3 yang famous tu. Masa shooting ni mak dia siap datang, cakap siam lagi. Ala mak dia tu kan popular. Kak Ton cantik tak?
Shooting kat Shah Alam ja, tapi masa tu opis kat Taman Tun lagi
Pose sopan & ayu2 gtu

Kira dah lawa sangat dah zaman tu camni. hiks
Disebabkan masih baru - so dapat contact ni dari Editor. Interview bila majlis dah setel dan pegi rumahnya yang besar itu untuk pinjam gambar. Pengantinnya lawa u
Selain dari Pengantin Melayu, akak interview juga pengantin berbangsa lain.
4 muka surat artikel panjang weh!. Tiram tu simbolik pada dara lah. Masa tu anak dara lagi, tulis pun malu2


Ingat lagi gi assigment dengan bas uols, foto pegi dengan motor. First time pegi, ada yang naik cab sebab bas tak sampai. Lawak sungguh, tapi seronok bila endingnya orang ramai baca dan suka

macam gelap skit. bacalah kalau dapat
Artikel ni biasanya tiruvasi, dari internet, ambil dari sumber Oversea pastu sesuaikan dengan Malaysia
Ingat lagi, nak pi cari responden ni, cari kat Central Market ok, Sebab nak dapatkan berbilang bangsa. Tu yang dapat pelancong tu. Siap dia nak bagi duit suruh pos ke sana lagi (lupa negara apa) tapi taklah kan, magazine kan kuar lepas 2 bulan. Pastu nak pos lagi, ingat murah ke?
Itu saja, dengan journalist 3 orang time tu. Hiks
Luv

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.comon 12 November 2013