Thursday, 20 July 2017

Pesona Pengantin Julai 2004 - Aniversary ke 3

Aniversary ke 3
Tahun 2004 yakni tahun ke 3 aku bekerja. Hihi
Masa ni preggy dira lagi uols
Dengan edisi bumper yang lebih tebal dari bulan biasa
Tapi berjaya siapkan yes!
Dengan team yang hebat
 
Model dari Andrew Models dan adik Aleeza Kasim (perlu ditudungkan) berlatar belakang kereta antik. Photoshoot di D'Kayangan (bridal boutique milik isteri owner higway Meru) - ala, so tempat tu memang cantik kat Seksyen 7, Shah Alam. Weols selalu photoshoot kat situ, dekat dan senang berurusan.


Ini adalah projek khas, kami panggil Booklet, tengok dia lebih kecil berbanding majalah sebenar kan? Kos dia lebih tinggi lah kan? Masa ni Jakel belum ada so big giant ialah Euromoda & Binwanis. Yang ni aku buat untuk Binwanis. Dorang memang nak model international dan kebetulan aku dapat model yang ohwsome, so syoklah, pandai pose, aku kena arrange props n make sure sume kain jatuh terletak cantik gitue.

Pandai pose adalah wajib bagi setiap model tau.

Dorang ni umur muda2 lagi uols, biasa 16-20 tahun lah, tapi ada aku jumpa yang 14 tahun. Wow! merantau untuk buat job, kelas kan?


Yang seronoknya mekap retis lah, sebab takyah shading banyak sebab majoriti kulit n feature bentuk muka dorang memang terletak, so takda shading banyak. jimat bedak dorang kata. Hiks

aww.. agak seksa skit tapi konsep camtu kan.


Aleeza Kasim & Mazin - model tersohor sezaman itue
bila dah pandai pose, kita mintak apa2 pun senang dorang deliver
again model mat salleh, shoot kat hotel


selain interview, carian menerusi internet tapi dulu google tak tersohor cam sekarang. Pandai2la nak hidup u
best kan shoot cincin mahal. Part paling susah ialah nak bagi glue tag tak nampak dalam gambar. Ya lah nak bagi berdiri mudah tapi kena edit lah jenuhnya. Buntang mata grafik retis u

edisi cincin, tadah ja lah uols

yang baju kuning tu Haflin, ala bini Nazri Aziz, Menteri tu. Memang dulu nak popular ramai yang mula dengan model pastu berlakon baru kawin dengan datuk. Dalam kes Hafilin, dia bukan pelakon tapi host Salam Bollywood



Antara yang syok, ni step by step buat benda ni. Haha, Aku tak rajin pun buat benda ni, tapi suka tengok. Lagi satu kalau dapat photog yang tak minat sangat, jenuhla sebab lama kan




Ke majlis perkahwinan orang India pun akak pegi ok





Antara usahawan Melayu dolu2, buat kad kahwin.

Cantik kan

Bengkel












No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.comon 12 November 2013